EN | BG

 


Новини: Многообразието работи
Кадри за бизнеса има, включително сред хората от уязвими групи
28/03/2019
Кадри за бизнеса има, включително сред хората с увреждания и от други уязвими групи. Те просто трябва да бъдат открити и приобщени по адекватен начин към пазара на труда. Това беше основният извод от третата среща на инициативата „Многообразието работи“, озаглавена „Къде са кадрите за бизнеса?“ Срещата беше посветена на състоянието на пазара на труда и възможностите за приобщаване на хора от уязвими групи към него.


Къде са кадрите за бизнеса?
12/03/2019
Инициативата „Многообразието работи“ организира своя трета среща. Този път тя ще бъде посветена на динамиката на трудовия пазар през призмата на работодателите.

По време на срещата ще бъдат представени данни от приключилото през януари тази година изследване сред 1500 работодатели, които наемат служители с висше образование.


Многообразието не просто работи, то е неизбежно
28/11/2018
„Аз съм сигурна, че разнообразието не просто работи. То е неизбежно“. Това каза Деница Сачева, заместник-министър на образованието, в обръщение към участниците във втората среща на инициативата „Разнообразието работи“. „Трябва да си дадем сметка за огромния човешки потенциал, който не е използван“, каза Сачева, подчертавайки, че в страната има десетки хиляди млади хора, които нито учат, нито работят. „Това е армия от хора, която не се използва пълноценно, защото срещу нея има изградени предразсъдъци“, каза заместник-министърът.


Втора среща на инициативата „Многообразието работи“
14/11/2018
Инициативата „Многообразието работи“ организира своята втора среща. Този път тя ще е посветена на предизвикателствата и тенденциите при наемането на хора.


Многообразието работи....наистина
11/06/2018
Компаниите, които прилагат успешно политиките на многообразие, имат 45% по-голяма вероятност да получат по-висок пазарен дял. В цели 57 на сто от същите тези компании екипното сътрудничество е на по-високо ниво, а за над 70 на сто от случаите е по-вероятно тези компании да успеят при стъпването на нови пазари.

Това изтъкна Димитрина Василева, Ръководител Многообразие и приобщаване за Централна и Югоизточна Европа в Ърнст & Янг-България по време на своята презентация пред участниците във форума Многообразието работи. Василева цитира данни на Global People Survey, според които компаниите, прилагащи политики на многообразие, постигат по-високи обороти и брутни печалби и се радват на по-малко текучество на персонала си.


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC