EN | BG

 


Новини и събития
Мост може да бъде изграден, ако се строи и от двете страни
13/06/2019
„Мост може да бъде изграден, ако се строи и от двете страни. Затова и Програма „Мост към бизнеса“ заслужава поздравления от всички, защото тя се опитва да реши проблеми, свързани с достъпа до заетост на уязвими групи, а тези проблеми са в пряка връзка с езика на омразата и дискриминацията“. Това каза Диана Ковачева, заместник-омбудсман на България при откриването на конференцията „Многообразие и включване на пазара на труда“, организирана от Програма „Мост към бизнеса“ на Институт Отворено общество - София.


Мостът към бизнеса минава през образованието
12/06/2019
Безработицата сред младите роми с висше образование e под 3% и е сравнима с нивото на безработицата сред висшистите в цялата страна (близо 2.5% през 2018 г. ) . Рискът от бедност, който засяга всеки пети гражданин на страната практически не съществува за високообразованите роми. Техните доходи са сравними с доходите на висшистите като цяло: средният месечен доход на завършилите бакалавърска степен е 820 лв., докато на завършилите магистърска степен е 1100 лв. Тези данни показват, че придобиването на висше образование от представители на ромската общност ги превръща в интегрална част от квалифицираната работна сила и помага за преодоляването на съществуващите неравенства на пазара на труда.


Многообразие на работното място – защо и как?
12/06/2019
Наръчникът „Многообразие на работното място – защо и как?“ представя стъпки за разработване и управление на политика за многообразие и включване. Наръчникът е изготвен от екип на Програма „Мост към бизнеса“ в състав: Димитър Димитров, Теодора Иванова-Вълева и Анита Джоунс.


Многообразие и включване на пазара на труда
31/05/2019
Програма „Мост към бизнеса“ организира своята заключителна конференция. По време на събитието, което ще се проведе под надслов „Многообразие и включване на пазара на труда“, ще бъдат коментирани основните резултати от програмата и ще бъдат представени актуални данни за присъствието на целевата група на пазара на труда.


Участници в „Мост към бизнеса“ на обучение по кариерно ориентиране
10/04/2019
На 08.04.2019 г. в офиса на Сдружение "Свят без граници" в Стара Загора бе проведено обучение по кариерно ориентиране от представител на Job Tiger. На обучението присъстваха 16 човека, бенефициенти по програмата, както и завършващи средното си образование ученици.

|<<  | Стр 1 от 9 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC