EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Новини и събития
Ромската Нова година в офиса на Институт Отворено общество - София
14/01/2019
По случай празника Васильовден или както още е известен – "Василица" (Ромската Нова година) ученици от ОУ "Христо Ботев" в село Глава, община Червен бряг, посетиха офиса на Институт Отворено общество – София, за да отправят пожелания за здраве, благополучие и изобилие с ромски и български наричания и песни.


Многообразието не просто работи, то е неизбежно
28/11/2018
„Аз съм сигурна, че разнообразието не просто работи. То е неизбежно“. Това каза Деница Сачева, заместник-министър на образованието, в обръщение към участниците във втората среща на инициативата „Разнообразието работи“. „Трябва да си дадем сметка за огромния човешки потенциал, който не е използван“, каза Сачева, подчертавайки, че в страната има десетки хиляди млади хора, които нито учат, нито работят. „Това е армия от хора, която не се използва пълноценно, защото срещу нея има изградени предразсъдъци“, каза заместник-министърът.


Приключи вторият цикъл от обучения по кариерно ориентиране, организирани от „Мост към бизнеса“
26/11/2018
Десетки участници в Програма „Мост към бизнеса“ от различни райони на страната се включиха във втория цикъл от обучения по кариерно ориентиране, които Програмата проведе през месец ноември. Обучения се проведоха в Бяла Слатина (1 и 2 ноември), Шумен (8 и 9 ноември), София (14 и 15 ноември) и Сливен (20 и 21 ноември).


Целта ни е не просто да намерим работа, а квалифицирана работа
20/11/2018
„Целта на обучението ни не е просто да се научите да си намирате работа. Вие и сега може да имате такава. Целта е да се подготвите така, че да намерите работа, която да съответства на вашето образование и умения“. Това каза Ганчо Илиев от Сдружение “Свят без граници“, който откри поредното обучение на участници в Програма „Мост към бизнеса“ в Сливен. „Свят без граници“ е регионален партньор на Институт Отворено общество – София в Програмата.


Втора среща на инициативата „Многообразието работи“
14/11/2018
Инициативата „Многообразието работи“ организира своята втора среща. Този път тя ще е посветена на предизвикателствата и тенденциите при наемането на хора.

|<<  | Стр 1 от 7 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC