EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Новини и събития
Таблетът от томболата по „Мост към бизнеса“ е на път към Ямбол
15/01/2018
Почти 200 младежи от цялата страна, попълнили анкетата на Програма „Мост към бизнеса“, участваха в томболата за таблет бизнес-класа. Името на печелившия е Атанаска Мутафова от Ямбол, която е участник в Програмата и се включи активно в първото обучение на „Мост към бизнеса“, проведено в Стара Загора. Повече за връчването на таблета и за късметлийката очаквайте скоро на сайта на Програмата в репортаж от Ямбол.


Обучение по кариерно ориентиране във Велико Търново
07/12/2017
Как да структурираме автобиографията си така, че работодателите да й обърнат внимание? Как да се държим по време на интервю? Къде и как да търсим обяви за работа, които да съответстват на образованието и квалификацията ни?

Това бяха част от темите, които участниците в Програма „Мост към бизнеса“ обсъждаха по време на обучението по кариерно ориентиране в град Велико Търново (4-6 декември 2017 г.). Обученията по кариерно ориентиране се фокусират върху изграждането на практически умения, които да помогнат на младежите да направят успешни първи стъпки на пазара на труда.


Първо обучение на участници в Програма „Мост към бизнеса“
25/11/2017
Със среща в Стара Загора стартира серията от обучения, които екипът на „Мост към бизнеса“ организира за участниците в Програмата. Основната цел на тези обучения е да развие умения за ефективно търсене на подходящи позиции за работа.


„Дипломирам се – успявам!“ в Стара Загора
25/11/2017
Над 30 ученици от Старозагорската гимназия по механотехника и транспорт в „Н. Й. Вапцаров" ще се включат през следващите две години в курсовете за успешно дипломиране на ученици от уязвими групи по Програма „Мост към бизнеса“. По повод началото на Програмата представители на Институт Отворено общество - София участваха в дискусии с дванадесетокласници и единадесетокласници и техните учители за мотивацията за завършване на средно образование. В рамките на срещата се проведе демонстрационно учебно шофиране, както и футболен мач между смесени отбори от учители и ученици.


Зам.-министър Сачева: Образованието е инвестиция за цял живот
26/10/2017
Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева посети Професионалната гимназия по текстилни и кожени изделия в София. По време на срещата екипът на училището сподели проблемите и трудностите в работата си, както и своето виждане за преодоляването им. Акцентът беше поставен върху необходимостта да се вложат повече усилия за мотивиране на учениците да усвояват умения и знания по професиите, което е условие за успешната им реализация в живота. Заместник-министър Сачева и учителите обсъдиха и набелязаха насоки за подобряване качеството на работата в гимназията.

|<<  | Стр 1 от 3 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.Powered by Sirma Solutions GSC