EN | BG

 


Приключи конкурсът за кандидати по Програма "Мост към бизнеса"

Новини и събития
Приключи конкурсът за кандидати по Програма „Мост към бизнеса“
15/07/2017
Общо 150 младежи от цялата страна кандидатстваха в конкурса на Програма „Мост към бизнеса“. Нейната основна цел е да подпомогне достъпа до пазара на труда в частния сектор на млади роми на позиции за преимуществено интелектуален и квалифициран труд. Допустими кандидати в Програмата са роми на възраст между 18 и 35 години, които притежават диплома за завършено средно и/или висше образование.


Образованите роми се превръщат в модел на поведение за общността
11/07/2017
„Броят на висшистите сред ромите в България непрекъснато се увеличава - с малки темпове, много бавно, но постоянно. Ако през 2007 година делът на висшистите от ромски произход е бил 0,2 %, днес той е между 1 % и 1,5 %, което е драстично увеличение. Същите темпове се наблюдават и при хората, завършващи средно образование. Ако между 2005 и 2007 година те варират между 7 и 8 на сто от ромското население, днес те са между 15 и 18 %, в зависимост от района, в който живеят и средата, която обитават“. Това казва в интервю за програма „Христо Ботев“ на БНР Димитър Димитров от Институт „Отворено общество“ – София, който е и програмен мениджър на Програма „Мост към бизнеса“.


Дипломирам се – успявам!
06/07/2017
„Мотивация“, „дисциплина“, „отдаденост“ бяха едни от най-често повтаряните думи в рамките на двудневния национален семинар за педагогически специалисти, организиран по Програма „Мост към бизнеса“. На семинара под надслов „Дипломирам се – успявам!“ преподаватели от гимназии в София, Сопот, Никола Козлево, Стара Загора и Стражица обсъждаха проблемите, на които те се натъкват при подготовката на ученици от уязвими групи за държавните зрелостни изпити (ДЗИ) и начините за преодоляването им.


„Мост към бизнеса“ удължава срока за кандидатстване по Програмата
24/06/2017
„Мост към бизнеса“ удължава срока за кандидатстване по Програмата. Младежите, които искат да се присъединят към „Мост към бизнеса“, могат да подават необходимите документи до 15 юли (събота) 2017 г., 17:00 ч.

Допустими кандидати в Програмата са роми на възраст между 18 и 35 години, които притежават диплома за завършено средно образование и/или висше образование.


Местни партниращи организации на Програма „Мост към бизнеса“
30/05/2017
Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и Сдружение „Свят без граници“ са новите партньори на Програма „Мост към бизнеса“. Двете организации отговориха на изискванията от публичната покана на Институт „Отворено общество“ – София от 5 април 2017 г. с предмет на възлагане "Оказване на съдействие и логистична подкрепа за осъществяване на дейности по Програма "Мост към бизнеса", включително набиране и консултиране на кандидати за участие в програмата, дейности за популяризиране, логистично осигуряване на обучения и интервюта, наставничество на младежи, комуникация с местната общност, местни институции и местни частни компании".

|<<  | Стр 1 от 2 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.Powered by Sirma Solutions GSC