EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Новини и събития
Стартира конкурсът за стипендии на РОФ за академичната 2019-2020 г.
09/04/2019
Ромският образователен фонд (РОФ) обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход за академичната 2019-2020 г

Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Косово, Северна Македония, Черна гора, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Турция и Украйна.


Международен ден на ромите
08/04/2019
Днес е Международния ден на ромите – денят, в който най-многобройното малцинство в Европа отдава почит към загиналите по време на Холокоста роми. Между 800 000 и 1 000 000 са жертвите от ромски произход по времето на Холокоста през Втората световна война.


Нека по-често казваме „Аз мога“
29/03/2019
Нека бъдем любопитни като децата. Нека по-често да казваме „Аз мога“. Това ще ни донесе успех и удовлетворение. С тези думи Теодора Каменова от Международната коучинг федерация закри четиридневното обучение на Програма „Мост към бизнеса“.


Кадри за бизнеса има, включително сред хората от уязвими групи
28/03/2019
Кадри за бизнеса има, включително сред хората с увреждания и от други уязвими групи. Те просто трябва да бъдат открити и приобщени по адекватен начин към пазара на труда. Това беше основният извод от третата среща на инициативата „Многообразието работи“, озаглавена „Къде са кадрите за бизнеса?“ Срещата беше посветена на състоянието на пазара на труда и възможностите за приобщаване на хора от уязвими групи към него.


„Бизнесът отвътре“ – едно по-различно обучение на „Мост към бизнеса“
26/03/2019
Пътят в кариерата ни е непрекъснат низ от избори и възможности, пред които се изправяме и които трябва да се опитаме да не пропускаме. Това беше основното послание, което отправиха Теодора Каменова и Даниела Кисова от Международната коучинг федерация пред участниците в поредното обучение на Програма „Мост към бизнеса“. Двамата обучители представиха инструменти за справяне със стреса и говориха за предизвикателствата, с които всеки се сблъсква в опита да промени нагласите на околните спрямо нас.

|<<  | Стр 1 от 8 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC