EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Новини и събития
Конкурс за предоставяне на стипендии в рамките на Фонд Активни граждани България
26/07/2018
Фондация „Тръст за социална алтернатива“ обявява конкурс за предоставяне на стипендии на младежи от ромски произход за академичната 2018/2019 г. Конкурсът се организира в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Средствата са предоставени от държавите донори – Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Основната цел на Фонд Активни граждани България е „укрепнало гражданско общество, активни граждани и овластени уязвими групи“.


Многообразието работи....наистина
12/06/2018
Компаниите, които прилагат успешно политиките на многообразие, имат 45% по-голяма вероятност да получат по-висок пазарен дял. В цели 57 на сто от същите тези компании екипното сътрудничество е на по-високо ниво, а за над 70 на сто от случаите е по-вероятно тези компании да успеят при стъпването на нови пазари.

Това изтъкна Димитрина Василева, Ръководител Многообразие и приобщаване за Централна и Югоизточна Европа в Ърнст & Янг-България по време на своята презентация пред участниците във форума Многообразието работи. Василева цитира данни на Global People Survey, според които компаниите, прилагащи политики на многообразие, постигат по-високи обороти и брутни печалби и се радват на по-малко текучество на персонала си.


"Многообразието работи" набира доброволци
30/05/2018
Искате ли да станете част от вълнуващото събитие „Многообразието работи“ и да се срещнете с шефовете на някои от най-големите компании в България? Вижте повече за събитието на страницата на Програма „Мост към бизнеса“.


Мост от Враца към бизнеса
30/04/2018
Над 20 процента от младежите, кандидатствали по Програма „Мост към бизнеса“, са от област Враца. Това каза Анелия Атанасова, кариерен консултант, която представи Програмата пред представители на заинтересовани институции от региона. Атанасова изтъкна, че процентът на студентите – участници в „Мост към бизнеса“ от област Враца е най-висок, редом с тези от Монтана и София-град.


Ден на Отворените врати в Институт Отворено общество – София
27/04/2018
Ромският образователен фонд и Институт Отворено общество – София организираха в София „Ден на отворените врати“ по повод стартиралия на 13 април тази година Конкурс за стипендии за студенти от ромски произход.

Инициативата се проведе на 27 април, а участие в нея взеха младежи от ромски произход - кандидати за стипендия към РОФ СП.

|<<  | Стр 1 от 5 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC