EN | BG

 


Моята история
„Всички печелят!“ вече не е просто пожелание
25/09/2019
Когато преди близо три години стартира „Мост към бизнеса“, девизът на програмата „Всички печелят!“ звучеше по-скоро като пожелание, отколкото като констатация, доказана в практиката. Ползите за младежите, които тогава стартираха участието си в Програмата, изглеждаха на пръв поглед очевидни, макар и това да подлежеше на допълнителни проверки.

Доколко заинтересован обаче беше частният бизнес от включването на добре образовани млади роми в пазара на труда?


Василен не се отказва от идеята да продължи образованието си
17/06/2019
Василен Василев е от Брезник и рязко му се е случвало да напуска града и региона. Завършва гимназия с профил Информационни технологии, но животът след това го тласка в най-различни посоки. Василен е работил и в кравеферма, и в пчеларския бизнес преди наскоро, заедно с още един свой приятел, да се захване със собствен бизнес, свързан с изграждането на покриви и навеси.


Дойдохме, изпълнени със скептицизъм, но си тръгваме въодушевени
12/04/2019
„Бях скептично настроена, но в крайна сметка останах приятно изненадана. През тези два дни всеки можа да открие нещо за себе си. Разбрах, че трябва да опитваме“, казва развълнувано Деси. „Аз пък от самото начало очаквах да е интересно, обаче програмата надмина очакванията ми. Сега съм заредена с готовност за действие“, обявява Весела.

Деси и Весела са две от участниците в Програма „Мост към бизнеса“, които се включиха в обучението „Бизнесът отвътре“ в края на месец март. То беше организирано съвместно с Lidl България, Starbucks, Coca Cola, JobTiger, SAB Labs, Сирма Салушънс, EY България и Ehnancv. Тези компании станаха домакини на двудневните стажове за младежите от Програмата. Стажовете бяха предшествани от един ден обучение, което даде инструментариум и умения на младежите за гладкото вписване в нова работна среда и нагласи за справяне с различните предизвикателства пред тях.


Образовани и с професия – шанс за всеки
13/03/2019
Дискусия за иновациите в ограмотяването с фокус върху подготовката по български език на ученици, за които той не е майчин, се проведе в СУ „Цанко Бакалов Церковски“, с. Никола Козлево. Това е едно от шестте партньорски училища по компонента „Дипломирам се – успявам!“ на Програма „Мост към бизнеса“ на Институт Отворено общество – София. Институтът, като съорганизатор на дискусията, подкрепя усилията на училището да бъде една от 290-те иновативни образователни институции в страна.


Миро – младежът с талантите, които иска да реализира в своя роден край
03/11/2018
Ако трябва да избирам между множество работни позиции, водещо за моя избор ще бъде не заплатата, а населеното място. Искам да работя тук, в моя район.

Младежът, който казва това е Мирослав Илиев – студент във Великотърновския университет. Районът, за който говори, е Северозападна България – статистически най-изостаналият район на територията на целия Европейски съюз. Район, от който всички предпочитат да избягат, вместо да се връщат в него.

Не и Миро.

|<<  | Стр 1 от 4 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC