EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Моята история
Осастипесо саворенге! Здраве за всички!
17/04/2018
Д-р Радосвета Стаменкова от Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве беше поредният гост на учениците в столичната Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия в рамките на инициативата „Дипломирам се – успявам!“ по Програма „ Мост към бизнеса“.

В непринудена и приятелска атмосфера Рада поведе с гимназистките откровен разговор „на ти“ и „на малки имена“ по „неудобните“, но важни и вълнуващи теми, които все още не могат да намерят място в училищните класни стаи, а вкъщи си остават непреодолимо табу.


Трудът и успехът в училище проправят път към мечтите
30/03/2018
Стажант-лекар Антония Валентинова, която работи към Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести в „Александровска“ болница, гостува в Професионалната гимназия по текстилни и кожени изделия и се срещна с единадесетотокласници и дванадесетокласници, които участват в инициативата „Дипломирам се – успявам!“ по Програма „ Мост към бизнеса“ на Институт “Отворено общество” – София.


Знанието и образованието дават свобода и сила
14/03/2018

Мерките срещу ранните бракове трябва да бъдат популяризирани съвместно от образователните институции и органите за сигурност

На 14-ти март учениците от Средно училище „Алеко Константинов“ и от Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия в София проведоха среща с трима представители на ГД „Национална полиция“: г-жа Десислава Цанкова, г-жа Пенка Стоянова и г-н Петър Петров. Випускниците на двете училища зададоха на полицаите множество въпроси, свързани с ограничаване на престъпността, домашното насилие и ранните бракове.


Пътят към бъдещето – труден, но сладък
02/03/2018
Запознах се с Метин Нури преди 2 години. На пръв поглед е типичният ученик, който не се отличава от останалите. Той е среден на ръст, с правилни черти на лицето, черна коса, смугло лице и големи кафяви очи.

Както се изясни по-късно, роден е и израстнал в село Розино. Има по- малка сестричка. И двамата му родители работят, но не за голяма заплата, защото са с основно образование. Това не им е попречило да възпитат децата си на трудолюбие и отговорност и да дават всичко от себе си синът и дъщеря им да имат по-добро бъдеще.


Денят след бала
20/02/2018
„Семейните задължения и радости няма да ви избягат, но ще се чувствате много по-пълноценни, силни и независими, ако завършите образованието си“. С това послание Анелия Атанасова от Институт „Отворено общество – София“ се обръща към дванадесетокласничките от Професионалната гимназия по текстилни и кожени изделия в София, при които гостува само три месеца преди най-важните изпити в живота им до сега – матурите.

|<<  | Стр 1 от 2 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC