EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Медиите за нас
Подготвяме младежите да се справят сами
08/04/2019
"Това, което ние правим е не да посредничим за работа, а да подготвим младежите да се справят сами“. Това казва Димитър Димитров, мениджър на Програма „Мост към бизнеса“ в интервю за Радио Видин на БНР. „Тези хора, с които ние работим, те са 120 човека от цялата страна, около 40 от тях започнаха работа, благодарение на услуги, които ние сме им предоставили. Тези хора са предимно от по- затворени общности и на тях им липсват редица или не са достатъчно добре развити, редица умения, които са много силно необходими", обясни Димитър Димитров.


Готови за работа
17/04/2018
Възможностите за развитие, образование и заетост на ромската общност бяха обсъдени по време на работна среща, която се проведе в Център „Работа” към бюрото по труда в Стара Загора. Мероприятието бе съвместна инициатива на местното поделение на Агенцията по заетостта и Сдружение с нестопанска цел „Свят без граници”.


Образованите роми се превръщат в модел на поведение за общността
11/07/2017
„Броят на висшистите сред ромите в България непрекъснато се увеличава - с малки темпове, много бавно, но постоянно. Ако през 2007 година делът на висшистите от ромски произход е бил 0,2 %, днес той е между 1 % и 1,5 %, което е драстично увеличение. Същите темпове се наблюдават и при хората, завършващи средно образование. Ако между 2005 и 2007 година те варират между 7 и 8 на сто от ромското население, днес те са между 15 и 18 %, в зависимост от района, в който живеят и средата, която обитават“. Това казва в интервю за програма „Христо Ботев“ на БНР Димитър Димитров от Институт „Отворено общество“ – София, който е и програмен мениджър на Програма „Мост към бизнеса“.


Бизнесът е наясно, че "Мост към бизнеса" ще осигури мотивирани и амбициозни кандидати
27/06/2017
Програма "Мост към бизнеса" стартира в подкрепа на млади и образовани роми, които да се реализират на пазара на труда в частния сектор. "Програмата ще бъде мост между образованите млади хора и частния бизнес. Програмата ще помогне да няма дискриминация. Младите хора ще получат шанс да бъдат оценени спрямо своите възможности и умения, а не спрямо това какъв е техният етнически произход", казва в интервю за Телевизия Шумен Силвия Станчева, регионален координатор на Център "Амалипе" за Североизточна България.


Нова програма ще подпомага образованите млади роми в България
20/06/2017
Институтът "Отворено общество" в София, в партньорство с Центъра "Амалипе", реализира програмата "Мост към бизнеса" на територията на Североизточна България. Проектът се изразява в подпомагане на достъпа на роми от 18 до 35 години, със завършено минимум средно образование, до позиции за висококвалифициран труд в частния бизнес. Това съобщи на БТА Силвия Станчева от Центъра "Амалипе", предава агенцията.

|<<  | Стр 1 от 2 |  >  >>|

"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC