EN | BG

 


Нова програма ще подпомага образованите млади роми в България
20/06/2017
Институтът "Отворено общество" в София, в партньорство с Центъра "Амалипе", реализира програмата "Мост към бизнеса" на територията на Североизточна България. Проектът се изразява в подпомагане на достъпа на роми от 18 до 35 години, със завършено минимум средно образование, до позиции за висококвалифициран труд в частния бизнес. Това съобщи на БТА Силвия Станчева от Центъра "Амалипе", предава агенцията.

 

По думите на Станчева желаещите да участват в програмата могат да се включат с регистрация в е-платформа, където да отговорят на няколко въпроса за желанията си за определен вид работа и да приложат сканирана диплома, сертификат за чужд език или друга професионална квалификация.

 

Крайният срок за подаване на формуляри е 30 юни.

 

Програмата ще подпомогне минимум 150 младежа от България. 

 

Пълен текст на публикацията в БТА можете да прочетете тук


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC