EN | BG

 


Бизнесът е наясно, че "Мост към бизнеса" ще осигури мотивирани и амбициозни кандидати
27/06/2017
Програма "Мост към бизнеса" стартира в подкрепа на млади и образовани роми, които да се реализират на пазара на труда в частния сектор. "Програмата ще бъде мост между образованите млади хора и частния бизнес. Програмата ще помогне да няма дискриминация. Младите хора ще получат шанс да бъдат оценени спрямо своите възможности и умения, а не спрямо това какъв е техният етнически произход", казва в интервю за Телевизия Шумен Силвия Станчева, регионален координатор на Център "Амалипе" за Североизточна България.

 

"В момента бизнесът твърди, че работа има, че има свободни работни места, но че няма толкова много желаещи за работа. Бизнесът е съгласен с тази програма. Вече имаме много партньори, фирми, които са съгласни с условията на Програма "Мост към бизнеса". Те очакват своите работници и служители, защото знаят, че хората, които ще бъдат избрани в тази програма, ще бъдат силно мотивирани, че това ще бъдат амбициозни хора, които ще дадат всичко от себе си, за да се докажат и ще се справят добре с възможените им задачи", казва още Силвия Станчева.

Цялото предаване "Добър ден, Шумен!" можете да видите в приложеното видео. 

 


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC