EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Три истории за успеха: Димитър
03/07/2018
Димитър е само на 22 години, но до момента е пробвал какво ли не. Бил е аниматор, сервитьор, строител, барман. Твърде много за 22 годишен младеж, нали?

 

През цялото време обаче Димитър Михайлов никога не е губил от поглед най-важното: да получи подходящо образование. Родом от гр. Средец, той завършва средното си образование в Професионална гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“, гр. Бургас, специалност „Горско и ловно стопанство“ и се дипломира се с професия „Техник-лесовъд“.

 

След завършването започва да работи предимно сезонна работа по Черноморието, едновременно с това помага на своя баща в изготвянето на пакет от документи за субсидия от Фонд „Земеделие“ по програма „Млад фермер“.

 

Димитър решава, че иска да продължи своя професионален път. Кандидатства и е приет в Бургаския свободен университет със специалност „Екология и екологичен мениджмънт“. Почти по същото време научава за Програма „Мост към бизнеса“ и решава да кандидатства.

 

 

Димитър по време на първото обучение на Програма "Мост към бизнеса" в Стара Загора

 

Димитър успява да изгради много умения, свързани с успешна комуникация, поведение при срещи с работодатели, както и за подготвяне на документи за кандидатстване, благодарение на обученията по Програмата и консултации с кариерните консултанти на Програмата.

 

Малко след приключване на обученията по Програма „Мост към бизнеса“, Димитър е одобрен за работа в Лидл, България и стартира своята кариера в един от най-големите хипермаркети в страната. Той успява да договори своите работни условия така, че да може да ги съчетава с ученето в университета.


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC