EN | BG

 


Таблетът от втората томбола на Програма „Мост към бизнеса“ ще пътува за Бяла Слатина
18/09/2018
Таблетът от втората томбола на Програма „Мост към бизнеса“ ще се озове в ръцете на Мирослав Илиев от град Бяла Слатина. Мирослав, който в момента учи Публична администрация във Великотърновския университет, беше един от 224 младежи, попълнили онлайн анкетите на Програмата. Резултатите от тях ще дадат възможност на екипа на „Мост към бизнеса“ да прецизира помощта си към младите хора, които търсят съответстваща на тяхната квалификация работа и ще послужат на различни организации, които търсят най-доброто място за младите на пазара на труда.

 

Победителят от томболата беше излъчен след жребий в присъствието на тричленна комисия в състав Димитър Димитров (мениджър на „Мост към бизнеса“), Анелия Атанасова (кариерен консултант в Програмата) и Румяна Александрова, учител по БЕЛ в Професионалната гимназия за текстилни и кожени изделия (ПГТКИ) в София.

 

ПГТКИ е едно от училищата, с които „Мост към бизнеса“ си партнира в инициативата „Дипломирам се – успявам!“ - менторска подкрепа за ученици от ромски произход в последна и предпоследна година на обучение за успешно полагане на държавни зрелостни изпити с цел създаване на възможности за продължаване на тяхното образованието и успешна реализация на пазара на труда. „Много е трудно“, признава Румяна Александрова, която води допълнителни курсове по български език и литература в гимназията. „Децата са като кибритени клечки – бързо се палят и също толкова бързо ентусиазмът им изгасва. Те като че ли искат всичко да стане на минутата и когато това не се получи - губят мотивация“. Според нея обаче своята роля в този процес трябва да играят и родителите, които, за съжаление, твърде често са незаинтересовани от учебния процес и от присъствието на децата им в него.

 

„Все пак тази година имам по-голяма надежда. Още в първия учебен ден видях повече ентусиазъм в настоящия 12 клас и това ми вдъхва надежда, че много повече ученици, в сравнение с миналата година, ще положат успешно държавни зрелостни изпити“, завършва Александрова. "Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC