EN | BG

 


"Мост към бизнеса" стартира нов конкурс за набиране на кандидати. Подробности можете да намерите в секция Как да кандидатствам.

Приключи вторият цикъл от обучения по кариерно ориентиране, организирани от „Мост към бизнеса“
26/11/2018
Десетки участници в Програма „Мост към бизнеса“ от различни райони на страната се включиха във втория цикъл от обучения по кариерно ориентиране, които Програмата проведе през месец ноември. Обучения се проведоха в Бяла Слатина (1 и 2 ноември), Шумен (8 и 9 ноември), София (14 и 15 ноември) и Сливен (20 и 21 ноември).

 

Основната им цел беше младежите да се запознаят със структурирането на автобиография и на мотивационно писмо, да изградят подходящи поведенчески умения по време на интервю за работа, да научат за ролята на социалните медии в процеса на търсене на работа, както и да се запознаят с правата и задълженията си като наети работници.


Освен това участниците се включиха и в редица практически занимания, включително и в симулация на интервю с работодател по реална обява за работа. Интервютата бяха проведени от Надя Михова и Ивона Найденова от Човешки ресурси на Ърнст енд Янг България.


В някои от градовете младежите имаха възможност да се срещнат с работодатели (на обучението в Шумен имаше представители на Лидл България и Алкомет), докато в Сливен се включиха в регионален форум, посветен на проблемите на младежката безработица в региона. На форума присъства заместник-областният управител на Сливен Камен Костов.


Участниците на събитието в София пък получиха възможността да посетят офиса на Telus International Bulgaria и да се запознаят с дейността на компанията.

 

Всички участници в обученията получиха книжката „Моята първа работа: Как да стигна до нея?“ – своеобразен пътеводител, изпълнен с практически съвети към всички, които тепърва излизат на пазара на труда. Книжката се издава с помощта на Enhancv и EY Bulgaria."Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC