EN | BG

 


Нека по-често казваме „Аз мога“
29/03/2019
Нека бъдем любопитни като децата. Нека по-често да казваме „Аз мога“. Това ще ни донесе успех и удовлетворение. С тези думи Теодора Каменова от Международната коучинг федерация закри четиридневното обучение на Програма „Мост към бизнеса“.

 

В рамките на обучението младежите бяха стажанти в  Lidl БългарияStarbucksCoca ColaJobTigerSAB LabsСирма СалушънсEY БългарияEhnancv., където не просто се запознаха с дейността на компаниите, но и често бяха натоварвани да изпълняват конкретни задачи. „Беше страхотно как, пристъпвайки прага на Enhancv управителят, говорейки по два телефона едновременно, успя да ни посочи три компютъра и да каже: Сега нямам достатъчно време, така че започвайте в движение: Ти работиш по маркетингова стратегия, а ти пишеш представяне не фирмата“, разказа Денис Асенов.


С конкретни задачи бяха натоварени и участниците, посетили Starbucks и EY България. „Навсякъде бяхме приети страхотно, на повечето места се чувствахме като у дома си“, казваха един през друг Радко, Десислава, Весела, Иван.


„Искам да благодаря на Програмата, защото за тези няколко дни вие променихте начина ни на мислене. Ключът към интеграцията е самият човек“, каза Денис.


Накрая всички участници в обучението написаха едно дълго послание, което завършва с думите: „Лодка, която върви срещу течението, ще стигне до извора на живота“. "Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC