EN | BG

 


Подготвяме младежите да се справят сами
08/04/2019
"Това, което ние правим е не да посредничим за работа, а да подготвим младежите да се справят сами“. Това казва Димитър Димитров, мениджър на Програма „Мост към бизнеса“ в интервю за Радио Видин на БНР. „Тези хора, с които ние работим, те са 120 човека от цялата страна, около 40 от тях започнаха работа, благодарение на услуги, които ние сме им предоставили. Тези хора са предимно от по- затворени общности и на тях им липсват редица или не са достатъчно добре развити, редица умения, които са много силно необходими", обясни Димитър Димитров.

 

В предаването участва и един от участниците в „Мост към бизнеса“ – Емилиан Асенов от Бяла Слатина, който в момента е студент по Право в СУ „Св. Климент Охридски“. Асенов се включи активно в последното обучение на програмата – „Бизнесът отвътре“ – в рамките на което младежи имаха възможност да направят кратки стажове в редица големи компании.


30 минутното предаване на Радио Видин е посветено на Международния ден на ромите. В него взе участие още директорът на Център „Амалипе“ Деян Колев.

 

Запис на предаването може да намерите тук


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC