EN | BG

 


Резервите на пазара на труда у нас - обект на нарастващ интерес от работодателите
13/06/2019
Всяка една среща с работодател отваря нови възможности. Работодателите от всички области на бизнеса са все по-отворени към наемането на различни групи хора. Възрастта все по-малко е фактор. Това коментира Георги К. Първанов, член на УС на Българската асоциация за управление на хора и управляващ директор в CTeam, в предаването "Бизнес старт" на телевизия Bloomberg.

 

Първанов беше участник в конференцията "Многообразие и включване на пазара на труда", организирана от Програма "Мост към бизнеса" на Институт Отворено общество - София.

"Безработицата на младите роми у нас е под 3% и е сравнима с нивото на безработицата сред висшистите като цяло. Доходите на двете групи също са сравними. Много по-висока е безработицата за хора с ниско и средно образование. Там тя стига до 30-40%".

Проектът "Мост към бизнеса" бе много успешен, определи Георги К. Първанов. "В него се включиха около 170 ученици последен клас, около 120 млади роми и 25 компании, а резултатите са окуражаващи. Разкриват как малцинства да се интегрират по-оптимално на пазара на труда".

Интервюто на Първанов пред телевизия Bloomberg можете да видите тук.


"Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC