EN | BG

 


Василен не се отказва от идеята да продължи образованието си
17/06/2019
Василен Василев е от Брезник и рязко му се е случвало да напуска града и региона. Завършва гимназия с профил Информационни технологии, но животът след това го тласка в най-различни посоки. Василен е работил и в кравеферма, и в пчеларския бизнес преди наскоро, заедно с още един свой приятел, да се захване със собствен бизнес, свързан с изграждането на покриви и навеси.

 

Означава ли това, че се е отказал от идеята да продължи образованието си? Не, категоричен е Василен. Обаче работата му в момента е доходоносна, а за да учи в университет ще са му необходими средства. С помощта на таблета, който спечели, той се надява да прави фисококачествени снимки и така да рекламира успешно бизнеса си. 


Василен е новият победител в томболата на Програма „Мост към бизнеса“. Тя се разиграва сред младежите, попълнили анкетите на Програмата. Резултатите от тях дават възможност на екипа на „Мост към бизнеса“ да прецизира помощта си към младите хора, които търсят съответстваща на тяхната квалификация работа и ще послужат на различни организации, които търсят най-доброто място за младите на пазара на труда. 


Жребият, излъчил името на победителя, беше изтеглен по време на конференцията „Многообразие и включване на пазара на труда“ в присъствието на Доминик Бе (Европейска комисия), Георги Стойчев (директор на Институт Отворено общество – София), Димитър Димитров (мениджър на Програма „Мост към бизнеса“) и участници в Програмата. "Мост към бизнеса – инициатива за подобряване на достъпа на младежи от ромски произход до заетост в частния сектор в България и Унгария". 
Реф. № VS/2016/0236  
Проектът се осъществява с подкрепата на Програмата за заетост и социални иновации на Европейския съюз ("EaSI") 2014-2020.
Информацията, съдържаща се в настоящата страница, не отразява непременно официалната позиция на Европейската комисия.

 


Общи условия за ползване на сайтовете на ИОО-С  |  Политика за защита на личните данни  |  Политика за бисквиткитеPowered by Sirma Solutions GSC